Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Σκεπτόνιο: το αντίδοτο στο μνημόνιο

Το σκεπτόνιο είναι ένα σωματίδιο που παρέχει την πρωταρχική μα και ελάχιστη δυνατή ενέργεια (μιας και ειναι πολύ μικρό), που προκαλεί στους αναγνώστες / ακροατές την τάση να σκέφτονται. Εξάλλου και μόνο ο ορισμός ή το όνομα στον τίτλο σας έβαλε φαντάζομαι ήδη σε σκέψη. Δεν ξέρω ούτε πως δουλεύει ούτε αν μπορεί να μετρηθεί είτε σε μικροσκόπιο είτε ακόμα και στον επιταχυντή σωματιδίων του Cern. Ξέρω ότι είναι η βασική αιτία που μας κρατά ελεύθερους και μας ωθεί να κυνηγάμε την ελευθερία. Προσπαθώ εδώ και χρόνια να καταλάβω πως δουλεύει και θα μοιραστώ τα ευρήματα μου μαζί σας. Ίσως και εσείς να τα μοιραστείτε μαζί μου. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να ανακαλυφθεί και μάλιστα το συντομότερο δυνατόν.
Πηγάζει λοιπόν φαντάζομαι, από την...
περιέργια και όλα τα παράγωγα ερωτηματικά της. Κλασσικά παραδειγμάτα, υπάρχει θεός; γιατί η γη γυρίζει; με θέλει η Μαρία; πετάει ο γαϊδαρος; κ.λ.π. Εδώ πρέπει να αναρωτηθούμε από που πηγάζει η περιέργια. Πιθανών από τον έρωτα μιας και καταρχήν σημαίνει έλξη και κατα δεύτερον έιναι ο τρίτος θεός που δημιουργήθηκε στο σύμπαν μετά τον χρόνο και τον νόμο. Παιδιά του έρωτα και τα ερωτηματικά, αφού όπου υπάρχει έλξη υπάρχουν και τα ερωτηματικά. Είναι φανερό πλέον, ότι σε ελκύει σου προκαλεί και περιέργια μέχρι να το γνωρίσεις. Η έλξη όμως έχει την αντίθετη της δύναμη, την απώθηση που και αυτή σου προκαλεί ερωτηματικά αλλά αυτή τη φορά στο πλαίσιο του ερωτήματος: Πως φτάσαμε ως εδώ; δηλαδή τόσο κοντά ενώ δεν θα έπρεπε να είμαστε καν εδώ.
Με βάση την εισαγωγή υποθέτουμε ότι τα σκεπτόνια μας, σταμάτησαν να κυκλοφορούν και να παράγουν σκέψη, ειτε για προσωπική είτε για δημόσια χρήση. Σίγουρα δεν τα σταματήσαμε εμείς, αλλά κάποιοι που ξέρουν πολύ καλά πως δουλεύουν και με αυτό τον τρόπο καταφέρνουν να μας χειραγωγούν. Αυτό το καταφέραν προσφέροντας μας έτοιμες απαντήσεις για τα πάντα και φυσικά για τους πάντες, δηλαδή ανεξαρτήτως πνευματικού επιπέδου και αν βρίσκετε ο καθένας, υπάρχει ένα έτοιμο παραμύθι για κάθε επίπεδο. Στον ιντελεκτουά πουλάμε αυτό, στον περπετουά αυτό (αγία είναι η περπετουά στην ορθόδοξη εκκλησία, δεν κάνω πλάκα ψάξτε το !!!), στον βουαλά πουλαμε αυτό κ.λ.π. Λέω ότι πουλάνε γιατί χρωστάμε και θα χρωστάμε για πολλα χρόνια ακόμα.
Τα σκεπτόνια για να λειτουργήσουν σωστά και ομαλά χρειάζονται πληροφορίες. Όταν πέρνεις ψεύτικες ή λάθος πληροφορίες τότε δεν μπορείς να παράγεις σωστή σκέψη και δημιουργείτε σύγχηση. Επόμενως χρειάζετε καταρχήν να αποκόψουμε όλες τις ψεύτικες πηγές πληροφοριών άμμεσα και να ψάχνουμε μα και να δημιουργούμε νέες πηγές πληροφοριών. Επίσης χρειαζόμαστε και αναμεταδότες των πληροφοριών αυτών. Όπου λοιπόν βρίσκετε μια καλή πήγη, δημοσιεύστε την και διαδόστε την. Ψεύτικες πηγές πληροφοριών είναι κατ΄εξοχήν η τηλεόραση, οι εφημερίδες και τα ραδιόφωνα. ΟΛΑ ? όχι όλα! ΑΛΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΑΣ ΠΟΥΜΕ οτι το μεγκα παίζει τα παιχνιδάκια του πασοκ, το αντ1 της νεας δημοκρατίας, το τηλεάστη του ΛΑΟΣ τα κράτικα της εκάστοτε κυβέρνησης και φυσικά σε όλα αυτά υπάρχει και μια ομερτά. Μια γραμμή που κανένα δεν την ξεπερνά πριν ελάχιστων περιπτώσεων.
Θα σας δώσω λοιπόν μπόλικη τροφή για τα σκεπτόνια σας σήμερα.

Εκπομπή του τηλεοπτικού διαύλου ΚρήτηTV "Αντιθέσεις" 4/3/2011.
Αφού ακούσαμε τις απόψεις των συνομοσιολόγων, των δολοπλόκων , των πολιτικών, των ξένων αναλυτών, του αλεξ τζοουνς, του ταδε, του δεινά. Ας δούμε και την άποψη ενός οικονομολόγου - αναλυτή και αρθογράφου στην εφημερίδα "Το ποντίκι", σε μια συζήτηση έτσι όπως πρέπει να γίνονται οι συζητήσεις τελοσπάντων. Όχι σε στουντιο με 15 ομιλητές που μιλάει ο ένας πάνω στον άλλο, απο 5 λέπτα ο καθένας σύνολο και συζητάνε 2 και 3 θέματα.
Τι θα δείτε εδώ:
  • ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΞΑΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
  • ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΞΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΞΑΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΝΩ ΜΑΣ...
  • ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΛΗΦΘΗΚΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ.....
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ !!!!!!!!!!!!!!!!
ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ !!!

  • TΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΠΡΙΝ 70 ΧΡΟΝΙΑ....
ΤΕΛΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ....









 

Συνεχίζω παρακάτω με μια φοβερή ερασιτεχνική δουλειά που έκανε μια επαφή μου στο γιουτιουμπ. Επείδη στην σημερινή εποχή χάσαμε την έννοια των λέξεων τονίζω, ότι ερασιτέχνης = εραστής της εν λόγω τέχνης, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι η τέχνη αυτή είναι κατώτερου επιπέδου. Αυτός κάνει αυτήν την δουλεία γιατι την αγαπάει και τον ελκύει. Ο επαγγελματίας την κάνει για να κονομήσει πρωτίστος.
Το εν λόγω βίντεο είναι από τον χρήστη "knossopolis" http://www.youtube.com/user/knossopolis
και αποτελεί ένα τιτάνιο κολάζ σε χρονολογική σειρά από διάφορες εκπομπές, συνεντεύξεις και ντοκυμαντερ από την εποχή των εθνικών εκλογών εως και σήμερα, που αφορά την κρίση την πολιτική, το μνημόνιο, τους πρωταγωνιστές, τους υπουργούς και ένα σωρό άλλα. Σε κάποια σημεία έρχετε σε αντίθεση με την παραπάνω συνέντευξη, αλλά και σε κάποια το συμπληρώνει. π.χ. άποψη του σκηνοθέτη είναι ότι θα μπορούσαμε να δανειστούμε λεφτά απο Κινέζους ή Ρώσσους, πριν να μπούμε στο μνημόνιο, ενώ ο οικονομολόγος πιο πάνω λέει ότι αυτο δεν ήταν εφικτό. Σε κάθε περίπτωση δείτε το και εμπνευστείτε.

"Κρίση" ΔΝΤ και Ορυκτός Πλούτος - extendedEdition 

στον επίλογο θα βάλω υπερσύνδεσμο από αλλό μπλογκ που έχει άρθρο με θέμα: ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΛΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ. πατήστε έδω για να μεταβείτε στο άρθρο, όσοι ενδιαφέρεστε --->@. Το σκεπτόνιο δεν τελειώνει εδώ. 

Συνεχίζετε....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου