Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

25η Μαρτίου: 1806 ΧΡΟΝΙΑ ΨΕΜΜΑΤΑ...

Με αφορμή τον διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου, θρησκευτικής και εθνικής θα δώσω κάποια στοιχεία που βρήκα για αυτή τη μέρα. Γιατί ψέμματα και γιατί 1806 χρόνια, ο πρώτος συνειρμός σας φαντάζομαι και θα απαντήσω ως εξής. Τα ψέμματα αφορούν τις ημερομηνίες διαξαγωγής και των 2 εορτών. Δηλαδή δεν λέω ότι δεν έγινε ο ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η επανάσταση του 1821 αλλά υποστηρίζω ότι οι ημερομηνίες είναι ψευδής. Ποιοί λένε ψέμματα λοιπόν; Είναι προφανές! Η εκκλησία Α.Ε. και όταν λέω Εκκλησία Α.Ε. δεν βάλλω ούτε κατά του Χριστού, ούτε κατά τις Χριστιανικής πίστεως αλλά κατά της ΡΑΣΟΦΟΡΙΚΗΣ κομπανίας. Συνεπώς ο μέσος Χριστιανός ας ανοίξει το μυαλό του και ας διαβάσει το άρθρο χωρίς προκαταλήψεις. Όποιος διαφωνεί ας σχολιάσει με τα στοιχεία (παντα!) που διαθέτει στην κατοχή του.
Το πρώτο σκέλος αυτού του άρθρου, που αφορά την επανάσταση του 1821 σας είναι γνωστό από διάφορες δημοσιεύσεις που αναρτήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Η επανάσταση των ΕΛΛΗΝΩΝ δεν ξεκίνησε στις 25 Μαρτιού του 1821 αλλά νωρίτερα και φυσικά καμία ανάμιξη δεν είχε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός και η μονή της Αγίας Λαύρας. Αδιάψευστος μάρτυρας η ίδια η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και αναλύω τα μέχρι τώρα ευρήματα τα οποία ίσως να είναι και γνωστά σε μερικούς αναγνώστες.
Το κυριότερο επιχείρημα αφορά το βασιλικό διάταγμα του Οθωνος το 1838 (διάταγμα 980/1838) με προφανή στόχο να συνδεθεί η...
Επανάσταση με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, μια μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης. Αναφέρει το διάταγμα: «Θεωρήσαντες ότι η ημέρα της 25 Μαρτίου, λαμπρά καθ’ εαυτήν εις πάντα Έλληνα διά την εν εαυτή τελουμένην εορτήν του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου, είναι προσέτι λαμπρά και χαρμόσυνος διά την κατ’ αυτήν την ημέραν έναρξιν του υπέρ της ανεξαρτησίας αγώνος του Ελληνικού Εθνους, καθιερούμεν την ημέραν ταύτην εις το διηνεκές ως ημέραν Εθνικής Εορτής».
Ο αρθογράφος  ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ σημειώνει: "Αξίζει να αναφερθεί ότι το Β.Δ. του 1838 ενώ αναφέρει την 25η Μαρτίου, Πουθενά δεν αναφέρει τον τόπο έναρξης του Αγώνα! Είναι ενδιαφέρον ότι ο Γ. Βλαχογιάννης αναφέρει πως «το 1840 δόθηκε άδεια στο μοναστήρι της Αγ. Λαύρας να πανηγυρίζει τον υψωμό της σημαίας» ενώ μέχρι τότε «λόγος δεν γινόταν πουθενά, περί πανηγυρικού υψώματος σημαίας στην Αγ. Λαύρα, κατά την 25η Μαρτίου». 
Ο Σπ. Τρικούπης υποστήριξε ότι «ψευδής είναι η εν Ελλάδι επικρατούσα ιδέα ότι εν τη μονή της Αγ. Λαύρας υψώθει κατά το πρώτον η σημαία της Ελληνικής Επανάστασης». Ενώ ο Κ. Παπαρρηγόπουλος δεν έγραψε τίποτε απολύτως για Αγ. Λαύρα και Π. Π. Γερμανό. Η μεγάλη όμως ειρωνεία είναι ότι ούτε ο ίδιος ο Π. Π. Γερμανός στα απομνημονεύματά του αναφέρει την Αγ. Λαύρα ούτε το ιστορικό λάβαρο ή κάποια συμμετοχή του σε ένα τέτοιο σπουδαίο ιστορικό γεγονός."
Η αλήθεια είναι ότι είχε οριστεί από τους οπλαρχηγούς και τους πρωτεργάτες της επανάστασης να γίνει αυτή την 25η Μαρτίου, ήδη εναν χρόνο πριν δηλαδή το 1820, κάτι όμως που δεν έγινε λόγω πιθανών κάποιων δυσκολιών. Οι ΡΑΣΟΦΟΡΙΚΗ ΚΟΜΠΑΝΙΑ επικαλείτε επιστολές του Υψηλάντη προς τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, όπου συζητάνε σαν ημερομηνία ορόσημο της επανάστασης το 1821 αρκετούς μήνες πριν. ΚΑΝΟΥΝ ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΟΤΑΝ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ «αναγκασθείς εκ των περιστάσεων να μην περιμένει την ορισθείσαν 25η Μαρτίου» διάβηκε τον Προύθο ποταμό στις 22 Φεβρουαρίου 1821 και κήρυξε πρόωρα την επανάσταση.
Ο Συγγραφέας Γιώργος Κεκαυμένος αναφέρει: "Το πιο εκπληκτικό όμως δεν είναι πως η Εκκλησία ευλόγησε την κήρυξη της Επανάστασης στον ελλαδικό χώρο, αλλά ότι πιο πριν είχε ήδη ευλογήσει την έναρξη της Επανάστασης από τον Υψηλάντη στη Μολδοβλαχία! (Αυτή κι αν δεν είναι η πρώτη-πρώτη μέρα της Επανάστασης!) Πιο συγκεκριμένα, στις 26 Φεβρουαρίου 1821, σε μια μεγαλόπρεπη τελετή, ο μητροπολίτης Ιασίου Βενιαμίν ευλόγησε μέσα στον ναό των Τριών Ιεραρχών τη σημαία της Επανάστασης και περιέζωσε τον Υψηλάντη με το ξίφος του, υπό τον ξέφρενο ενθουσιασμό των στρατιωτών και του πλήθους. Ένα εκπληκτικό γεγονός, που έχει όμως αποκρυβεί εντελώς όχι μόνον από τα ιστορικά μας συγγράμματα, αλλά ακόμη και από τα σχολικά μας βιβλία. Ειδικά αυτή η τελετή του Ιασίου αποδεικνύει περίτρανα πως όχι μόνον δεν είναι μύθος το ότι η Εκκλησία ευλόγησε τα λάβαρα και τα όπλα του αγώνα, αλλά ότι η όντως αλήθεια είναι πως τα ευλόγησε από την πρώτη κιόλας μέρα της έναρξής του!"
Εντάξει η ημερομηνία 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Α.Ε ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΕΥΛΟΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ, ΟΥΤΕ Ο ΠΟΝΤΙΟΣ, ΝΑΙ ΡΕ ΠΟΝΤΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕ ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ, ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ? Γιατί δεν τιμά την μνήμη του??? ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΞΕ ΠΟΥ ΕΥΛΟΓΗΣΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΟΥ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΑΣΙΟΥ ΒΕΝΙΑΜΗΝ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ?
Τον Υψηλάντη λοιπόν τον βάζουμε στην μπάντα... Πάμε στους υπόλοιπους τώρα. Η επανάσταση ξεκίνησε για δευτερη φορά επισήμως στις 19 Μαρτίου περίπου, αφού, 20-21 Μαρτίου έχουμε την πολιορκία στα Καλάβρυτα. Στις 21 αρχίζουν οι συμπλοκές στην Πάτρα.. Όλη η Μάνη είναι ξεσηκωμένη όταν στις 22 Μαρτίου ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης με τους Μανιάτες του και με τον Κολοκοτρώνη πολιορκεί την Καλαμάτα και την καταλαμβάνει στις 23. ΜΑΛΙΣΤΑ ΛΟΙΠΟΝ... Ο ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ, Ο ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΣΤΙΣ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ, ΕΠΡΕΠΕ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΣΤΙΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ ΜΕ ΗΓΕΤΗ ΤΟΝ Π.Π. ΓΕΡΜΑΝΟ...; ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΕ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΥΡΙΕΣ/ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!!! 
Πάμε παρακάτω στο γιατί άλλαξαν τις ημερομηνίες τότες και γιατί τα διατηρούμε μέχρι σήμερα. Παραθέτω αποσπάσματα από το άρθρο του Κου Παπαδάκη Β. που απαντάει σε αυτό: "Είναι αυτονόητο μάλλον, ότι όλη η ιστορία βόλευε περισσότερο τους κληρικούς για να έχουν κυρίαρχη θέση στην κοινωνία του νέου κράτους, η οποία δυνάμωσε με την επικράτηση του μύθου βοηθούμενη και από τις τέχνες, όπως τη ζωγραφική, που φιλοτεχνεί θέματα σχετικά με το γεγονός, και σιγουρεύει τη γιορτή".
Ενώ για σήμερα τονίζει: "Βρισκόμαστε στο 2011 και τα βιβλία στα σχολεία όπως διάφορες φυλλάδες και διάφοροι ομιλητές για τη συγκεκριμένη γιορτή δεν λένε την αλήθεια αλλά συνεχίζουν το ίδιο παραμύθι που ξεκίνησε εδώ και 190 χρόνια ή για να ακριβολογούμε 173 όπως θα δούμε παρακάτω. Πρόσφατα η εκκλησία έβγαλε φυλλάδια που υποστηρίζει τη μονή της Αγ. Λαύρας και την επανάσταση του 1821, ότι όλα τέλος πάντων ξεκίνησαν από εκεί…μάλιστα στην ίδια τη μονή υπάρχει ιδιαίτερη κινητικότητα, νομίζω και από το δήμο της περιοχής, για να μη χάσουν τα προνόμια...Όπως ακούγεται και σε μια κλασική ελληνική ταινία «είναι πολλά τα λεφτά Άρη!!!»"
Τέλος σημειώνει το εξής:

"Σύμφωνα με τη ρήση του εθνικού μας ποιητή «πρέπει να θεωρείται εθνικό ότι είναι αληθινό», και καλό θα είναι τουλάχιστον τώρα μετά από 190 χρόνια να μαθαίνουμε την αλήθεια, ειδικά οι μαθητές."
Θυμάμαι τότε το ρίγος συγκίνησης που είχε καταλάβει και εμένα όταν ο Χριστόδουλος έκανε την συγκέντρωση για τις ταυτότητες. Ήταν η εποχή της αθωότητας μου άραγε τότε ή της άγνοιας μου. Πιθανών και τα δυο. Θυμάμαι που ανέμιζε την σημαία από την Αγία Λαύρα βγάζοντας πύρινο λόγο. Θυμάμαι που τον καμάρωνα και έλεγα ότι έχει ελπίδες και η Ελλάδα και η εκκλησία και εγώ. Όλα αυτά τα ρίγη έγιναν πυρετός αγανάκτισης για τα ψέμματα που μας ταϊζαν τότε και συνεχίζουν να μας ταϊζουν και σήμερα. Ακόμα και σήμερα που η πηγές βρίθουν ελέω ιντερνετ και οι άνθρωποι κατέχουν ένα υψήλο επίπεδο μόρφωσης και δεν είναι αμόρφωτοι τσομπάνοι, συνεχίζουν να μας κοροϊδεύουν. Το ποτάμι άρχισε να κυλάει και δεν γυρίζει πίσω. Η ιστορία είναι αμίληκτη!!!
Αλήθεια τι ξέρει άραγε ένας αμόρφωτος τσομπάνος μπροστά σε έναν άνθρωπο της πόλης; Αυτό που ξέρει καλύτερα είναι τα ζώα και η φύση, τα ρυάκια και τα μονοπάτια, τα βοσκοτόπια και τα μαντριά. Αύτον που ξέρει να επιβιώνει αρμονικά με το περιβαλλόν λοιπόν, εν αντιθέση με εμάς που το καταστρέφουμε, εαν τον ρωτήσεις για τα βοσκοτόπια και τα μαντριά κοντά σε αυτά θα σου πει ότι χειμωνιάτικα δεν βγάζουνε τα ζωά να τα πάνε στα βοσκοτόπια, καταρχήν γιατί έχει κρύο και κατά δεύτερον γιατι δεν υπάρχει χορτάρι τότε. Επομένως θεωρώ τραγική απάτη την ιστορία με την φάτνη όπου τα ζώα υποτίθετε μέσα στο υπαίθρο και στο καταχείμωνο ζέστεναν με τα χνώτα τους τον μικρό Ιησού Χριστό. Αυτό το ξέρει και ο τελευταίος τσοπάνος. Αυτό ίσως που δεν ξέρει είναι τα εκατομμύρια ευρώ που κονομάνε οι έμποροι κάθε χρόνο με τις φάτνες του Ιησού Χριστού που πουλάνε και τα δισεκατομύρια ευρώ που κονομήσανε τα τελευταία 100 χρόνια με όλη αυτή την παραφιλολογία.
Δηλαδή τι ξέρει ο τσομπάνος που άκουσε την ιστορία του Χριστου και πιθανών φοβάτε να την πει; Ότι ο Χριστός δεν γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβριού !!!  Γιατί έχει σημασία αυτό;;; Μα 25 Δεκεμβρίου μείον 9 μήνες κύηση μας παει στην μαγική ημερομηνία 25η Μαρτίου που προσπαθεί να παραχαράξει η Εκκλησία Α.Ε. με κάθε θεμιτό ή αθέμιτο μέσο. ΔΗΛΑΔΗ ΟΥΤΕ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΞΕΚΙΝΗΣΕ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΕΓΙΝΕ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ. ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ; ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Α.Ε.; Θα μου πείτε τώρα σιγά μην ασχολούμαστε με τους τσομπάνους, έμεις είμαστε πολιτισμένοι και μορφωμένοι και εσύ παραληρείς, παραπληροφορείς και πιθανών να είσαι και δαιμονισμένος. Όχι αγαπητό μου πρόβατο, για εσένα που αμφιβάλεις το λέω. Μπεεε, μπεεε σου λέω και θα σου μάθω να μιλάς.
Όσοι λοιπόν διαβάσανε την παντέρμη την Αγία γραφή θα διαπιστώσανε ότι δεν αναφέρει ημερομηνίες ούτε της σύλληψης του Ιησού Χριστού, αλλά ούτε και της Γέννησης του.Επομένως από που και γιατί ορίστηκε η ημερομηνία 25 Δεκεμβρίου σαν γέννηση και 25 Μαρτίου σαν σύλληψη; Η αλήθεια πονάει, το ξέρω... δεν ένοιαξε καν το παπαδαριό πότε γεννήθηκε ο σωτήρας τους. Αυτό που τους ένοιαζε ήταν να μπούνε στο μάτι των εθνικών / παγανιστών / ειδολολατρών. Αντιγράφω απο εξωτερική πηγή: 
"Το πρόβλημα ανέκυψε, όταν το 135 μ.Χ. ο πάπας Τελεσφόρος απεφάσισε να θεσπίσει τη γιορτή των Χριστουγέννων. Αρχικά, η γιορτή ήταν κινητή και εορταζόταν είτε την 6η Ιανουαρίου με τα Θεοφάνια, είτε την 22α Δεκεμβρίου, την ημέρα του χειμερινού ηλιοστασίου. Η καθιέρωση, βέβαια, της γιορτής στο χειμερινό ηλιοστάσιο είχε το μεγάλο πλεονέκτημα, για την Επίσημη Εκκλησία, ότι συνέπιπτε με μεγάλες ειδωλολατρικές γιορτές, όπως τα Σατουρνάλια, προς τιμήν του Κρόνου, και τα Μπρουμάλια, τον παγανιστικό εορτασμό της μικρότερης μέρας του έτους, που ο Χριστιανισμός ήθελε να εξαλείψει. Έτσι, τα Χριστούγεννα, τοποθετήθηκαν την 25η Δεκεμβρίου - υποτιθέμενη ημερομηνία γέννησης του Θεανθρώπου.
Στη συνέχεια, η γιορτή από τη Δύση έφτασε στην Ανατολή και η παράδοση αναφέρει ότι η 25η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 378 μ.Χ. από τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο, τότε Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως."
Εάν λάβουμε λοιπόν σαν επίσημη ημερομηνία θέσπισης το 378 μ.Χ. σαν εορτασμό των Χριστουγέννων τότε 2011 - 378 = 1633 χρόνια ψέμματα και περί γέννησης του Ιησού και περί ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Επίσης το Βασιλικό διάταγμα τέθηκε σε ισχύ το 1838 επομένως 2011 - 1838 =  173 χρόνια ψέμματα. Αθροιστικά λοιπόν έχουμε για την ημερομηνία 25 Μαρτίου, 1633 + 173 = 1806 χρόνια ψέμματα από την Εκκλησία Α.Ε.
Η εκκλησία έχει το δικαίωμα άμα θέλει και να παραποιεί την ιστορία της και να ξεγελάει τους πιστούς της, εξάλλου δικιά της ιστορία είναι και δικοί της πιστοί είναι. Δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα να παραποιεί την ιστορία του Ελληνικού έθνους και ούτε τους πρωταγωνιστές της βάζοντας έναν δικό της παπά πρώτο από όλους στην επανάσταση και σαν να μην έφτανε αυτό βάζει και την ημερομηνία που έιχαν οι ίδιοι μαγειρέψει από το 378 μ.Χ.  ή 135 μΧ περί ευαγγελισμού της Θεοτόκου την 25η Μαρτίου. Δεν σε πιστεύω σήμερα εκκλησία, βρωμάς! αναδύεις αηδία, δυσοσμία και ψέμματα. Υπάρχει κανένας ιερέας άραγε να βγει και να ζητήσει συγνώμη για όλα αυτά και να ενημερώσει τον κόσμο επιτέλους για κάποιες αλήθειες; Πριν 2 χρόνια συζητούσαμε σε μια παρέα για την γέννηση του Χριστού. Τους είπα ότι ο Χριστός δεν γεννήθηκε 25 Δεκεμβρίου και ο ευαγγελισμός δεν έγινε 25 Μαρτίου, καθως επίσης και το γεγονός ότι οι θεολόγοι και οι παπάδες το γνωρίζουν αυτό. Η απάντηση τους ήτανε χαχαχα, τι λέει ο μαλάκας!!!  Είσαι υπερήφανη εκκλησία για τα τέκνα σου και τα μαγειρέματα σου; ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ! ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΜΑΙ!
Ας είναι λοιπόν από εδώ και πέρα η 25η Μαρτίου η ημέρα αφύπνισης και απελευθέρωσης της αλήθειας και όχι η ήμερα μαγειρικής της εκκλησίας ούτε της επανάστασης του 1821. Ας αποδοθεί η επανάσταση του 1821 την ιστορική ημερομηνία που υλοποιήθηκε με τους πρωταγωνιστές που έτσι και αλλιώς τους αξίζει να μνημονεύονται. Είτε του Πόντιου Αλέξανδρου Υψηλάντη στις 22 Φεβρουάριου στις παραδουνάβιες ηγεμονίες είτε στις 23 Μαρτίου στην Καλαμάτα. Είναι τραγικό να λέμε ότι η Καλαμάτα απελευθερώθηκε στις 23 του Μάρτη και η επανάσταση ξεκίνησε στις 25 στην μονή της Αγίας Λαύρας με τον Π.Π. Γερμανό την στιγμή που αυτός δεν το αναφέρει καν στα απομνημονεύματα του. Το τι θα κάνει η εκκλησία για τον ευαγγελισμό της θεοτόκου και την γέννηση του Χριστού τα όποια είναι επίσης ψευδή και παραποιημένα ως προς την ημερομηνία, δεν με ενδιαφέρει καθόλου! Ούτε πιστός της είμαι ούτε δούλος της. Ειμαι ελεύθερος άνθρωπος, απόγονος ελευθέρων και υπερήφανων Ελλήνων.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ Α.Ε. ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ Α.Ε. ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ...
ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΑ!

πηγές :
===============
  • Εφημερίδα Ρεθεμνιώτικα νέα :
  • Η αλήθεια για την έναρξη της επανάστασης του 1821 και η 25η Μαρτίου
  • Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011 - Του ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ Καθηγητή Φυσικής Αγωγής 3ου Λυκείου Ρεθύμνου. Πατήστε εδώ για να μεταβείτε στην σελίδα.
===============
  • 25η Μαρτίου - Αγία Λάυρα: Μύθοι;
  • Συγγραφέας: Γιώργος Κεκαυμένος
  • Αρδην τ. 68 Πατήστε εδώ για να μεταβείτε στην σελίδα 
===============
  • Αναδημοσίευση άρθρου από την εφημερίδα "τα νέα".Το αρχικό άρθρο δεν μπόρεσα να το εντοπίσω και έτσι παραθέτω αυτόν που το αναδημοσίευσε.
  • Τίτλος: 25η Μαρτίου Αλήθειες και μύθοι
  • Δημοσίευση "positivus" στην κατηγορία πολιτική / ιστορία
  • Πατήστε εδώ για να μεταβείτε στην σελίδα
===============

3 σχόλια:

  1. Γεια περιττο να σου γραψω οτι εχω παθει πλακα !!
    εδωσες ''ρεστα'' φανταστικο κειμενο γραφη γρηγορη, και λογος μεστος!!
    Το οτι διαβασα εδω! σε αυτο, το κειμενο και για να μαθω ολα αυτα, θα μου επερνε , κανα 2 βιβλια, και.. 2-3 24ωρα ! και ομως, καταφερες μεσα σε 15 λεπτα να μου χαρισεις ολη αυτην την γνωση.
    Με λιγα λογια, αυτο που θα μπορουσε να κανει ενας ιστορικος σε κανα 2 χρονακια , (χωρις υπερβολη..) το εκανες εσυ.
    Ενα κειμενο που καποιος αλλος μπορει και να πελαγοδρομουσε.. ,εσυ το συρικνωσες και μου εδωσες οτι ακριβως χρειαζομουν για να μαθω μερικες αληθειες παραπανω,χωρις να βαρεθω , χωρις να κουραστω.
    Θα σου πω ενα ευχαριστω , για τις ωρες που διεθεσες για να μπορω εγω ,και ποσοι ακομα,
    να λεμε ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ.
    ΝΑ ΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ :)))
    ΒΑΣΙΑ.sillioe.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ! ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ ΜΕ ΔΥΟ ΑΠΛΑ ΛΟΓΑΚΙΑ, ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραίος φίλε! Συνέχισε την καλή δουλειά. Υπάρχουν άνθρωποι που ψάχνουν την αλήθειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή