Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Ιδρυτική διακήρηξη ιστολογίου


Είναι ένα ιστολόγιο το οποίο θα προσπαθήσω να το κάνω να εκφράζει οποιονδήποτε αισθάνεται
Έλληνας. Ταμπέλες δεν θα βάλω και υπονοούμενα δεν θα αφήσω. Θα πω μόνο απλά για Ελληνες, ανεξαρτήτου χρώματος, θρησκείας, πολιτικών πεποιθήσεων, ποδοσφαιρικής ομάδας, ιδεολογίας και τα λοιπά. Η έννοια Έλληνας δεν περιορίζετε σε κανένα από τα παραπάνω πλαίσια. Αντιθέτως τα παραπάνω πλαίσια προσπαθούν να εντάξουν αυτήν την έννοια στα όρια τους, πράμα το οποίο δεν ισχύει όπως φαίνετε και απο την πορεία μας στους αιώνες των αιώνων.
Ελλάδα και Ελληνες λοιπόν περικλείουν μια χώρα και τους πολίτες αυτής. Όμως ποιά είναι η Ελλάδα; Είναι και περιορίζετε στα σύνορα που είναι χαραγμένα στον χάρτη; Θέλω να πιστεύω πως όχι! η Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτό που φαίνετε στον χάρτη σήμερα και πως τα σύνορα των κρατών είναι ένα δημιούργημα των τελευταίων 200-300 χρόνων, το οποίο ακολουθεί πιστα το Ρωμαϊκο τέχνασμα του "Διαίρει...
και βασίλευε". Στο ίδιο μήκος κύμματος ~ ποιοί είναι οι Έλληνες; Είναι οι πολίτες αυτού του γεωγραφικού μήκους και πλάτους στον χάρτη όπως ορίζετε σήμερα ή μήπως είναι πολύ περισσότεροι και πέραν των συνόρων της Ελλάδας? πίστεύω όλοι συμφωνούμε στο δεύτερο.
Η ιστορία είναι αμίληκτος συνήγορος στην παραπάνω πρόταση. Σπείραμε Ελλάδα σε όλη την λεκάνη της Μεσογείου με βάση την "επίσημη" ιστορία, σε όλη την Ευρώπη, από τον ζεστό νότο εως τον ψυχρό βορρά, που επίσης τα δέχετε η "επισημη" ιστορία. Ανεπίσημα κόβαμε βόλτες και φτιάξαμε αποικίες σε όλη την υδρόγειο με αδιάψευστα ευρήματα που η επίσημη αρχαιολογία είτε δεν θέλει, είτε δεν μπορεί να ερμηνεύσει! Πήγαμε και προς την ανατολή και φτιάξαμε αποικίες και σπείραμε Ελλάδα "επίσημα" μια φορά με τον ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ. 
Ποιοί και πόσοι είναι άραγε οι Έλληνες; Ποιός και με τι διαπιστευτήρια θα το κρίνει; Θα τον ορίσει κάποιος τον κριτή ή θα αυτόπροσδιοριστεί μόνος του; Κρίσιμα ερωτήματα σε κρίσιμους καιρούς! Θα επιχειρήσω να απαντήσω. Κανένας δεν μπορεί να πεί στον αλλό εαν πρέπει ή δεν πρέπει να αισθάνεται Έλληνας. Εάν αξίζει ή δεν αξίζει αυτόν τον τίτλο, κανένας δεν μπορεί να το ξεχωρίσει. Ο Έλληνας εαν είναι Έλληνας οφείλει να ξεχωρίσει μόνος του και εαν τον αδικήσουν στον χαρακτηρισμό, οφείλει να αποδείξει με τις πράξεις και τα έργα του, την ανάδειξη της πατρίδας και του πολιτισμού του.  Να έχετε και κάτι άλλο υπόψην σας, όσοι βιάζεστε στις κρίσεις και τις συγκρίσεις. "Μηδένα προ του τέλους μακάριζε" όπως μας καταθέτει ο Σόλων ο Αθηναίος. Έκτος και αν φτάσατε σε ανώτερα - ανώτατα πνευματικά πεδία σοφίας. Οι Έλληνες, αυτός ο περίεργος λαός που ταξίδεψε παντού για να εξερευνήσει νέα μέρη, εντός του, εκτός του και εκτός της πατρίδας του, είχε πάντα μερικά περίεργα για τους άλλους και "επικίνδυνα" χαρακτηριστικά. Καταρχήν δεν φοβόταν και κατά δεύτερον δεν προσκυνούσε ούτε τους θεούς του αλλά ούτε και κανέναν άνθρωπο. Έιχε πάντα μια υψηλότατη αίσθηση της Ελευθερίας.
Ελευθερία, ανεκτίμητη έννοια η οποία είναι πηγή έμπνευσης και δημιουργίας. Ποταμοί αίματος, δακρύων και ιδρώτα χύθηκαν για την υλοποίηση της, ποταμοί μελάνης τα τελευταία χρόνια για την εξάπλωση της, ποταμοί λάσπης για την απόκρυψη της. Τι είσαι Ελευθερία; Ένα άπιαστο όνειρο; Ένα παιχνίδι στα χέρια των μεγαλών που παρέχει φρούδες ελπίδες στα όνειρα των μικρών; Ποιοί είναι Ελεύθεροι σήμερα; Ποιά τα όρια σου; Ποιοί οι περιορισμοί σου;
Πιστεύω στην ελευθερία. Είναι θαρρώ μια πανέμορφη κυρία με φτερά, όπως συνήθιζαν να αναπαριστούν όλες τις υψηλές αξίες οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Βάζω τα φτερά για να είναι άπιαστη. Κάνεις να μην μπορεί να την φυλακίσει ή να την έχει σαν κατοικίδιο σε κλουβί. Μπορεί εαν θέλει να καθίσει να μας κάνει παρέα και να ζούμε μέσα σε ευδαιμονία από την επίδραση της αύρα της και μόνο. Αλοίμονο όμως, εαν δεν τις αρέσουν κάποιες καταστάσεις πετάει μακρυά. Δεν τις αρέσουν οι αδύναμοι, κάνει παρέα με ισχυρούς. ΠΑΝΤΑ! Αδυναμίες θεωρούνται η βλακεία, η ηλιθιότητα, η αμάθεια, η έπαρση, η αλαζονία, ο φόβος, ο τρόμος, οι ελπίδες, καθώς και αλλά που μου διαφεύγουν τώρα. Είναι εκ διαμέτρου αντίθετη στο ψέμα στον δόλο και την απάτη καθώς αυτά δεν όδηγούν στην ελευθερία αλλά στην επιβολή κάποιων ραδιουργών καταστάσεων που εξυπηρετούν κάποια συμφέροντα και διαλύονται με την πάροδο του χρόνου.
Υπάρχουν όμως και κάποια όρια στην ελευθερία. Τα όρια είναι στα σύνορα με την επιβολή. Δεν μπορεί δηλαδή ένας άνθρωπος ή μια ομάδα ανθρώπων με πρόσχημα την ελευθερία του/ς να περιορίζει την ελευθερία κάποιου ή κάποιων άλλων ανθρώπων. Το κλειδί είναι η αρμονική συνύρπαξη, η ομόνοια, η χρυσή τομή. Είναι σαφές ότι χρειάζονται κανόνες για τα παραπάνω και νόμοι για την τήρηση τους και τιμωρίες για την αθέτηση τους, μα πάνω και από αυτά χρειάζετε εκπαίδευση σε ένα σύστημα αξιών που υπηρετεί την αλήθεια, την δημιουργικότητα, την ανάπτυξη, τον ενθουσιασμό και τον έρωτα. Σήμερα καταντήσαμε να έχουμε σαν μέτρο της ελευθερίας το χρήμα. Όποιος το έχει είναι και ελεύθερος να ζήσει την ζώη του όπως επιθυμεί, όμως η απόκτηση του δεν γίνετε πάντα με τον ιδρώτα αλλά ως επί το πλείστον με ραδιουργίες, απάτες και ψέμματα. Καταντήσαμε όλοι δούλοι του και όλοι για αυτό δουλεύουν. Εξ' άλλου η λέξη δουλεία με την λέξη δουλειά έχει μόνο μια μικρη διαφορά. Στον τόνο από το ιώτα στο άλφα. Μα πως το καταφέραν οι δυνάστες; Είναι απλό! Με την πανάρχαια ρωμαϊκη συνταγή, "διαίρει και βασίλευε".
Ένωσις, εκ διαμέτρου αντίθετη έννοια της διαίρεσης και της διχόνιας. Είναι η συγκέντρωση ενός πλήθους ατόμων υπό την σκέπη μιας ιδέας ή ιδεολογίας το οποίο μάχεται για την υπεράσπιση, την προώθηση, την εξάπλωση και εν τέλη την υλοποίηση αυτής. Είναι αυτό που δεν επιθυμούν οι δυνάστες να υπάρχει. Καμία ένωση! Αντιθέτως επιθυμούν να υπάρχει διαίρεση συνέχως και αντιμαχόμενες πλευρές στις οποίες συνήθως ηγούνται οι υποτακτικοί τους (είτε εν γνώση, είτε εν αγνοία τους) και προωθούν την διχόνια, την φαγωμάρα και τον ωχ-αδερφισμό. Στις φαρέτρες των δυναστών υπάρχουν και κωμικοί υποτακτικοί που με πρόσχημα την σάτυρα γελοιοποιούν οποιαδήποτε σοβαρή κίνηση εν τη γεννέση της. Μα πως καταφέρνουν να σπέρνουν την διχόνια; Είναι απλό! Έλεγχουν όλα τα μέσα προβολής και διασποράς ειδήσεων της εποχής μας.
Ίσως σε παλαιότερες εποχές να ελέγχαν τα ραδιόφωνα και τα πιεστήρια, σε ακόμα παλαιότερες τους τελάληδες και τις ταβέρνες. Σήμερα πάντως την κάναν επιστήμη την προπαγάνδα και μάλιστα αφήνουν που και που να ξεφεύγουν μετριοπαθείς φωνές ή και ισχυρούς αντίλογους συνήθως στα ψιλά γράμματα ή εκεί που δεν υπάρχει περαιτέρω χώρος (αρθράκι σε εφημερίδα) ή περαιτέρω χρόνος (ενημερωτική εκπομπή, δελτίο ειδήσεων κλπ). Για τις θέσεις και τις απόψεις όμως που προωθούν υπάρχουν χιλιόμετρα χαρτιού και τόνοι μελάνης (αν δεις τις εφημερίδες αθροιστικά) καθώς και μια αιωνιότητα σε χρόνο και δεν υπερβάλλω καθόλου σε αυτό καθώς αν προσθέσεις όλα τα κανάλια μαζί εκπέμπουν αθροιστικά και ταυτόχρωνα πάνω απο 200 ώρες προπαγάνδας την ημέρα.      
Εν τέλει είναι καθαρά μαθηματικό το ζήτημα. Κυβέρνηση 100.000 ατόμων σε ένα πλήθος 7 δισεκατομμυρίων ίσον. Διαίρεση του πληθυσμού σε θρησκείες, συν διαίρεση του πλυθησμου σε χώρες, συν διαίρεση κάθε χώρας σε κόμματα συν διαίρεση πολιτών κάθε χώρας σε οπαδούς ιδεολογιών συν διαίρεση πολίτων κάθε χώρας σε αθλητικές ομάδες συν και συν... Όλους αυτούς τους τροφοδοτούν με ιδεολογίες που οι ίδιοι αριστοτεχνικά πλάθουν έτσι ώστε να τρώγονται μεταξύ τους και προωθούν τις ιδεολογίες τους εν μέσω ραδιοφώνου, εφημεριδών, τηλεόρασης και ιντερνετ. Πως καταντήσαμε έτσι? Εμείς που διδάξαμε μαθηματικά, γεωμετρία, αρμονία, αστρονομία, φιλοσοφία, δημοκρατία, ιατρική, στρατηγική, ναυσιπλοϊα και ένα σωρό άλλα;
Απλά τα πράματα, βυθιστήκαμε στην έπαρση, την αλαζονία την καλοπέραση, τον χλευασμό και την αμάθεια. Μελετήστε την ιστορία μας, διαβάστε τους φιλοσόφους μας, τους ποιητές μας, τους μύθους μας. Να πάρετε μια ιδέα από Ελλάδα. Μην περιμένετε από σχολεία και πανεπιστήμια, τα ελέγχουν όλα αυτοί. Οφείλετε να ψάξετε την αλήθεια μόνοι σας ή με καλή και έμπιστη παρέα. Μελετήστε την ερμηνεία και την απόδοση των αρχαίων κειμένων μα φροντίστε να μάθετε να διαβάζετε και την Αρχαία Ελληνική, για να μην πέφτετε έρμαια του κάθε Ελλαδέμπορα που ερμηνεύει όπως θέλει και τον βολεύει τους αρχαίους συγγραφείς. Εξ' άλλου ακόμα και αν δεν είναι Ελλαδέμπορας, και έχει αγνές προθέσεις, μπορεί να κάνει κάπου λάθος ή να έχει εκτιμήσει λανθασμένα κάποιες καταστάσεις. Ο παράγοντας που ακυρώνει την εξίσωση της δουλείας και της καταπίεσης είναι η γνώση. Καπού εδώ φαντάζομαι θα αναρωτηθείτε, ποιός είμαι, τι πιστεύω, τι εκπροσωπώ και τι γνωρίζω.
Είμαι λοιπόν ένας παρατηρητής απλός, καταγράφω τις παρατηρήσεις μου και καταθέτω τις απόψεις μου σχετικά με αυτά που παρατήρησα. Δεν ανήκω σε καμία Θρησκευτική ομάδα/οργάνωση και ούτε αποδέχομαι καμία ταμπέλα. Δεν είμαι Άθεος! Πιστεύω σε ανώτερες δυνάμεις που νοιώθω ότι υπάρχουν γύρω μου και που ο καθένας τις ονομάζει διαφορετικά είτε 12θεο ειτε Ιεχωβά είτε Μωαμεθ είτε Χριστός. Έχω και την δικιά μου προσευχούλα που πηγάζει εκ βάθος καρδιάς και δε ζητάω ουτε μεγαλεία ούτε τίποτα. 2-3 πραματάκια που τα θέλουμε όλοι και τα έχουμε ανάγκη ζητάω.
Δεν είμαι γκουρου ούτε προφήτης ,ούτε άγιος. Θα προσπαθήσω να εκπρόσωπησω την απόψη περί ένωσης όλων των ελευθέρων Ελλήνων όπως τα έθεσα και τα ανέπτυξα παραπάνω. Στην διαδρόμη των άρθρων αυτού του ιστολογίου θα πω και αρκετά πράματα που ίσως να θίξουν άτομα, ομάδες, οργανώσεις, πολιτικές και θρησκείες. Θα πω δηλαδή την αλήθεια όπως την είδα στις αναζητήσεις μου χωρίς φόβο και πάθος. Ζητάω εν μέσω σχολίων τον διάλογο από τις διάφορες πλευρές που πιθάνων να θίξω έτσι ώστε να προσπαθήσουμε να βγάλουμε όλοι μάζι μια άκρη. Μυνήματα υβριστικά ή σε γκρικλις δεν θα γίνονται αποδεκτά και θα υπάρχει άμεση διαγραφή αυτών, μόλις υποπέσουν στην αντίληψη μου.
Σχετικά με αυτά που γνωρίζω τώρα θα συμφωνήσω με τον Σωκρατη. Ποιός θα μπορούσε άλλωστε να διαφωνήσει μαζί του; Επομένως "Εν οίδα οτι ουδέν οίδα." 
ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΟΣ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ, ΚΑΛΩ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΝΑ ΜΗΝ ΟΙΚΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΚΑΤΕΓΡΑΨΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΣΑ ΘΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΕΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΑΝ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ Ή ΑΔΙΚΟ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΜΕ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΑΣ ΕΡΘΕΙ ΕΔΩ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΦΩΤΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙ ΟΛΟΥΣ.

ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου